• 19
    Shares

Линк до видео на агенцијата РТ.

Инаку самиот владетел, кралот Салман дојде на власт по воен удар откако го измести распоредот за наследување на круната по смртта на кралот Сауд минатата година.

Потоа тој уапси голем дек од принцовите и ги држеше во притвор во луксузниот хотел Риџ Карлтон во Ријад.

Се чини дека сега они му се одмаздуваат и се спремаат  да го убијат вечерва.