Турските медиуми објавија дека еден напаѓач убил четири лица во универзитет во централна Турција.

Според информациите, нападот се случил на универзитетот „Османгази“ во Ескишехир. Се наведува дека полицијата го фатила напаѓачот, член на универзитетскиот персонал.

Агенцијата „Анадолија“ објави дека во нападот загинале продеканот, секретарот и двајца професори. Причината за нападот не е позната.