• 1
    Share

Ок…автопат 🙂 , пат е да но се уште затворен и магистрален(магистралниот пат А-3, Ресен-Битола-Прилеп, кај Битола) Но еве за коњи е отворен а и за возило според оваа објавена фотографија. Одамна се ветуваше дека овој патен правец ќе биде пуштен за сообраќај но до ден денес сето тоа се само празни ветувања. Причините скоро на сите им се добро познати зошто патот е затворен но познато е и дека ова што се случува се уште е срам за Битола!