• 24
    Shares

Palco: Во брутализмот на овој опасен проект, за бришење на Македонскиот народ, во име на некакви глобалистички вредности кои се лажни, борбата за опстанок не натера да се опаметиме, зложиме и здружиме. До душа, обединувањето на Македонскиот народ во најголемиот дел веќе е направено, но организацијата е проблем, организацијата сеуште не е воспоставена на потребното ниво за одбрана, за победа. За да може да се победи, потребно е да се спознае, научи и до детал да се подготвиме, точно кој е душманот на Македонскиот народ. Не е доволно да се каже СДС или ДПМНЕ, тоа е мрзливо, премногу општо, па токму затоа и две години ни ги минираат протестите, токму затоа е тешко да се организираме, од едноставна причина затоа што не знаеме. Имено, Владе Милчин е карактеристичен егземплар на ВРХОВИСТ, не само тој, туку и неговиот татко, дедо и подалеку, се континуитет на една мрежа, душманска, АнтиМакедонска, исплетена уште во Турско, исплетена во ропство, од податливи и злобни робови. Но она што денес одлучува, што ја креира политиката , ВРХОВИЗАМ чист како солза, замаскиран со глобалистички, американски квази политики и вредности, денес има име и презиме. Последнава деценија, неофицијално, а од скоро и официјално е докажана роднинската врска на Киро Глигоров и Радмила Шеќеринска, која е главната причина за кариерата политичка на Рада, но еве, дојде време директно да се поврзе и семејството Мијалкови со Радмила Шеќеринска. Чудно беше зошто ДПМНЕ не ја санкционираше Шеќеринска за нејзините докажани бизниси, објавено по медиуми, чист криминал какко солза, во ЕВН, направен од нејзините родители, станови рентање со Дајнерс, даночното затајување на нејзиниот сопруг Бобо Дајнерс, чудно беше како тоа брутализмот на Сашо Мијалков ја заобиколи Рада. Мијалкови, Глигорови и Шеќеринови ти се чисти Врховистички инсталации, кои не само што преживеале во Југославија, туку станаа најголеми Југословени, за денес истите да бидат најголемите Американци, со искључок на Глигоров покојниот. Објавата на решението за Бугарска пензија на прабабата на Радмила не предизвика посебно големи реакции, но секогаш вистината е скриена во ситните детали, па така и овој пат, во овој предмет, може да се види роднинските и блиски врски на семејството Мијалкови и Шеќеринови. Во образложението за барање на пезијата, потребни се и три сведоци, како доказ за кажаното, дека си благонадежен Блгарин и дека сопругот на прабабата на Рада, Александар попХристов Шеќеринов, на 9 Мај 1928 година како секретар на ВМРО во Тролската селска општина кај Свети Николе бил убиен од српските џандари. Дека бил од познато Бугарско семејство Шеќеринови и тралалал тралалала. Но сепак сето погоре напишано било потребно да биде поткрепено со тројца релевантни и благонадежни сведоци. ТРИТЕ сведоци се Динитар Хаџи Глигоров, сдвокатот, Христо Шуманов и замислете дедото на Сашо Мијалков, со име Михајло. Во книгата за Јордан Мијалков е опишан како успешен кондураџија со дуќан во строгиот центар на Штип. Истите три фамилии, благонадежни блгари, тогаш служеле на Бугарија, подоцна сите тие ги испотепаа сите чесни вмровци и партизани за токму тие Глигорови, Шеќеринови и Мијалкови и во Југославија да бидат големи Југословени, да служат на УДБА и КОС. Јордан Мијалков геројот, познат кадар на Петар Грачанин, подоцна одглуми роља околу прогласувањето на независноста на Република Македонија, а денес негпвиот син Сашо Мијалков, е нај одговорниот, после Зајеб се разбира, затоа што организираше 8 пратеника од ДПМНЕ да гласаат за промената на уставот, за убивање на Македонскиот народ. ВРХОВИЗМОТ дами и господа е жив и те како е жив, сите до последен ќе бидат и веќе се евидентирани, докажани и овој пат една друга Македонска организација ќе ги решава, ќе ги постави во СРАМНИОТ дел на Македонската историја. ПРОДОЛЖУВА……………..