• 2.8K
    Shares

Ова се извршителите на МАСАКРОТ кај ВЕЈЦЕ, со ИМЕ и ПРЕЗИМЕ …
Од белешката на ДБК заведена под број 470/13.11.2001, а познати на сите Влади до сега…

ИГОР МАНОЈЛОВСКИ
Началник на Тетовската Полиција, 700 000 франкој земал за информациите каде и кога се движи патролата. …
По масакрот е уапсен и задржан две недели во притвор. Кај него дома се најдени парите за кои не можел да го докаже потеклото.
На брзо потоа е суспендиран од тоа работно место и е префрлен во Скопје повторно на началничко место во полициската станица ‘Карпош’… (ВЕРУВАЛЕ ИЛИ НЕ)

Информациите(како и нивни информации и нивно активно учество) ги примиле и предале
ТАЛАТ ЏАФЕРИ (1962) од Форино Гостиварско. Дезертер од АРМ на денот на Масакрот …
ШЕВАЉ ЕТЕМИ од Палатица, Тетовско – бивши гардист во АРМ и бивши припадник на Агенцијата за Разузнавање (АР) при АРМ

Масакрот го раководеле ИСМАИЛИ ШИНАСИ-Хоџа со
ДАУТ ХАРАДИНАЈ, ЦЕКА ИЉАЗ-Ќори, задолжен со 2 милони марки за исплата на учесниците во Масакрот и ЦЕКА БИЛАЛ-Брада, тројцата од Косово …

Помеѓу дваесетината учесници се
ХАЗБИ ЛИКА и неговиот братучет, ЛИКА ИСА-Илир заменик ДИРЕКТОР на Царина после војната
РАИМ САМИИ – ЗОГУ од Шемшево, Тетовско, MИЛАИМ АЈДИНИ МИНИСТЕР за транспорт и врски во ВЛАДАТА 2002-2004г.
ИЗАИР САМИИ – Баци /Командант Шурли од Шемшево,Тетовско – внук на Абдурахман Алити, поранешен амбасадор во Софија.
БАЈРАМИ АСИМ-Пуча, РИФАТИ ЕНВЕР-Џаџи, АБДУРАМАНИ ИСАК, ВЕЛИУ МУАРЕМ, ВЕЈСЕЛИ ЕКРЕМ ОСМАНИ ФАДИЛ, ЛУЛЗИМ ИСМАИЛИ – командант Лули од Нераште, Тетовско
ЕМИНИ ИБРАХИМ, ЏЕМАИЛ ЏАВЕАТ, БАШКИМИ РУСТЕМИ-Кими, ОСМАНИ ХАЈРИ, ХИСЕН ЏЕМАИЛИ, ЕМИНИ АБАЗ и ЕМИНИ РАМАДАН.

ДА НЕ ЗАБОРАВИМЕ …