• 86
    Shares

Хрватските медиуми ја објавија снимката од безбедносните камери во тунелот на автопататот кај Макарска.

На местото на несреќата загина 24 годишниот Тихомир Лончар кој седел зад воланот на возилото БМВ со кое ја предизвика несреќата.
Тешко е повреден хрватскиот надбискуп, Анте Јозиќ, кој се наожал во другото возило кое се движеше прописно во тунeлот