Затворена Титовата пештера во Дрвар поради „опасност од одрон“

Титовата пештера, која се наоѓа во спомен комплексот „25 мај 1944“, е еден од главните извори на приход на општината, но морало да биде...

Продолжуваат протестите на опозицијата во Албанија, се бара оставка на премиерот Рама

И покрај отсуството на претседателот Љуљзим Баша кој е во посета на Берлин, албанската опозиција го одржа најавениот протест. Она што го карактеризира денешниот...

Критики: Пленковиќ е првиот европски премиер кој поддржал воен злосторник

Британски „Guardian“ во анализата на пресудата за воениот злосторник Слободан Праљак, оценува дека премиерот на Република Хрватска Андреј Пленковиќ е првиот европски премиер кој...

Грабежот на самопослуга во Германија не тргна според планот

Криминалецот испланирал да влезе во самопослугата во раните утрински часови, додека уште не е отворена, но не планираше да влезе толку брзо. Така самиот...

НАЈНОВИ ВЕСТИ