Home ЗАНИМЛИВОСТИ ФОТО (ФОТО) Во моментов се отстранува споменикот на Александар Македонски од аеродромот

(ФОТО) Во моментов се отстранува споменикот на Александар Македонски од аеродромот

 Во моментов, на Меѓународниот аеродром Скопје се врши дислоцирање на споменикот на Александар Македонски, објави Слободен печат.

Откако и официјално е преименуван скопскиот аеродром, следен чекор е и отстранување на споменикот на Александар Велики, по кого претходно и беше именуван аеродромот.