• 19
    Shares

Бугарскиот пејач Азис ќе има концерт во Скопје. Концертот е на 14 април, во салaта „Борис Трајковски“. Пред десетина години, Азис беше популарен и кај нас, во времето кога бугарската музика дојде и тука. Тој на настапите се преправаше облечен како жена и долго се зборуваше за секуалната ориентација на пејачот. Бугарските медиуми пушуваа дека тоа му е начин како да ја привлече публиката. Но сега знаеме дека е геј имено картите ке бидат дупло поевтина ако ја набавите преку ЛГБТ заедниците во Прилеп и Скопје.

Организатори на концерот се лицата на оваа слика.